maandag 20 augustus 2012

Bloeiende (struik)heide

Momenteel staat de struikheide in bloei. In veel natuurterreinen in Nederland zijn in meer en mindere mate uitgestrekte velden te vinden die prachtig paars kleuren. Zo ook op de Veluwe.

Als het een beetje mogelijk is, probeer ik diverse mooie omstandigheden met elkaar te combineren. Vaal lukt dat niet, omdat één of meerdere factoren niet of nauwelijks aanwezig zijn. Een foto van een paarse vlakte met daarboven een strakblauwe lucht bijvoorbeeld, vind ik persoonlijk niet echt interessant. Wanneer er fraaie luchtpartijen aanwezig zijn en de heide staat ook nog eens mooi in bloei, is dat wel de uitgelezen kans om erop uit te trekken. Nog steeds niet mooi fotowerk gegarandeerd.

Vanavond heb ik een ronde op de fiets gemaakt in de omgeving van Vierhouten. Hier is mooi glooiend landschap te vinden met ook uitgestrekte vlakten. Die vlakten kleuren nu dus erg mooi en de lucht deed ook lekker mee. Op deze plaats kun je naast de struikheide, ook dopheide en kraaiheide tegenkomen. Vooral de veldjes kraaiheide vormen een welkome afwisseling in het anders te eentonige paarse vlak.


 Maar ook met tegenlicht is het de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten