woensdag 15 augustus 2012

Zeehonden en zeevogels

Het gaat goed met de zeehonden in de Waddenzee. In het Duitse deel zijn meer dan 8.500 zeehonden geteld en dat is een record.

Op het eiland(je) Düne op ongeveer 70 km uit de kust van Duitsland, kun je deze geweldige dieren van korte afstand fotograferen. In de winter worden op het strand de pups geboren en in het voorjaar worden de rotswanden van het naastgelegen eiland Helgoland ingenomen door duizenden zeevogels.

Inmiddels ben ik twee keer hier geweest in de genoemde perioden. Samen met enkele andere enthousiaste natuurfotografen hebben we genoten van het gedrag van deze prachtige dieren.

Deze vindt het ook wel leuk dat wij er waren

Jan-van-Gent

Volop mogelijkheden om de vogels in vlucht vast te leggen.

Het eiland Düne waar de zeehonden zich ophouden.

Ontmoeting tussen zeekoet en drieteenmeeuw.

Op ongeveer 3 meter van de kolonie.

Wat schattig zijn die kleine grijze zeehonden in december.

We gaan regelmatig samen op pad om lekker met onze uit de hand gelopen hobby bezig te zijn: fotograferen. Hierbij proberen we elkaar ook verder op pad te helpen en elkaar van tips te voorzien. Ook voor net beginnende fotograferen zijn deze trips uiterst leerzaam en bovenal ook gezellig.

V.l.n.r.: Ronald Annema, Alfons van Bokhorst en Maas van de Ruitenbeek.
Met dank aan Luc Meert voor deze foto.


Zoals inmiddels wel bekend is, organiseert Maas van de Ruitenbeek regelmatig reizen naar vooral Scandinavië. Voor trips naar andere bestemmingen, zoals Helgoland & Düne (Duitsland), Jaegersborg (Denemarken), Bayerischer Wald (Duitsland) en nog meer, kan ik de reizen van Maron Natuurfotografie aanbevelen. Kijk op deze site voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten