donderdag 27 december 2012

Live goes on ...

Net voor de kerstdagen ben ik nog even een dagje gaan fotograferen in Duitsland. De laatste keer dat ik daar was, was de wereld wit en koud. Nu maken we ons op voor een zachte en groene kerst.

's Morgens regende het nog een beetje. Op zich niet erg, want dan is het rustig in het bos en vaak geeft het wel een bepaald sfeertje. Wel lastige lichtomstandigheden, waardoor de isowaarde in eerste instantie naar 800 moest om er toch nog acceptabele beelden uit te persen.


In de loop van de middag werd het iets beter; het zonnetje kwam er even kort en waterig bij. Daardoor ontstond er in het vochtige bos een nevelachtig sfeertje. En als er dan ook herten zijn ...


Tijdens het fotograferen van de edelherten, stuitten wij plotseling op een dood damhert. Een grote jongen, die aan de plek te zien daar enige tijd in leven moet hebben gelegen. Een prachtig gewei sierde op zijn kop. Ja, je weet eerst niet goed wat je met zo'n situatie aan moet. Dus sta je er bij en kijk je er naar. Maar ook om je heen kijken. Ongeveer 30 meter verderop zie ik nog een damhert liggen; ook dood. Ook dit dier moet enige tijd op de plek hebben gelegen en geleden. Beide damherten waren al in staat van ontbinding, maar met de betrekkelijk hoge temperaturen gaat dat best snel. We hebben de dieren maar laten liggen en zijn verder gegaan met fotograferen.Ja, live goes on!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten